4. Beogradski Manifest, 25 – 27. maj Kalemegdan

 

Četvrti po redu porodični festival manifestacija i destinacija, Beogradski Manifest biće održan od 25. do 27. maja 2018. godine na Kalemegdanu. Ulaz je besplatan!

Koncept ovog jedinstvenog „festivala svih festivala“ je da se posetioci, kroz zabavan i kvalitetno proveden dan sa porodicom, pre svega upoznaju sa lokalnom i regionalnom turističkom ponudom, ali i da uživaju u različitim sadržajima iz domena tradicionalne i moderne muzike, plesa i filma, kao i u degustacijama gastronomskih specijaliteta, najboljih vina i zanatskih piva Srbije.

Društveno odgovrona kampanja #manifestujse – svaka limenka se računa
Od 11. do 21. maja, ispred TC Ušće organizujemo društveno odgovornu kampanju sa Ball Packaging Europe, ReCan fondacijom Svaka limenka se računa – Srbija i Solagro Team ?
Potrebno je da ubacite limenku u pametnu presu ReCan fondacije za reciklažu limenki i osvojite jedinstveni kod. Kod unesite u aplikaciju Solagro – Budućnost reciklaže. Na svaku limenku dobijate 10 bodova. ? Skupite određen broj bodova i izaberite neku od fenomenalnih nagrada na Beogradskom Manifestu. Maksimalan broj skupljenih bodova po osobi je 1000.
Letite ? iznad grada, vozite se Dunavom u ?, provedite nezaboravan vikend sa voljenom osobom,  idite na koncerte ? i zapamtite – svaka limenka se računa. ?

Ukupan broj nagrada je 5626 i traju dok ima zaliha.
Maksimalan broj skupljenih bodova po osobi je 1000.

Donesite limenku – osvojite nagradu.

 

Na Beogradskom Manifestu vas očekuje veliki broj festivalskih zona:

1. Aduti Srbije

Zona „Aduti Srbije“ predstavlja turističke potencijale, tradicionalne i kulturološke vrednosti iz Srbije. Svaka opština i regija ima neke specifičnosti koje zajedno predstavljaju kulturno blago Srbije. Najznačajnije među manifestacijama, kojih ima preko 2.000, imaće svojevrsnu priliku da se predstave svojim programima u vidu turističkih znamenitosti, lokalnih igara, muzike, gastronomskih specijaliteta i starih zanata.

2. Craft & food land

Prateći aktuelne trendove festival se svake godine obogaćuje novim sadržajima, tako da će ove godine po prvi put biti organizovan Craft&food land zona gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara u Srbiji sa Kraft Lokator – Gde na kraft pivo: Crna ovca, Kors, Dogma, Tron, Zebrew, Kabinet, Salto, Južni vepar, 3beer, Bash pivo, Black Turtle, Pivara Paunović, Nikola Car, Carstvo piva i Dorćol pivara. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama rock’n’roll bendova.

3. Tradicional

Festivalska zona koja popularizuje tradiciju, kulturu kao i poznate srpske proizvode. Na glavnoj bini – kod Pobednika, će se gradovi i zemlje učesnici predstaviti programima autentičnim za svoje podneblje.

4. Vinski grad 

Mesto gde će posetioci festivala imati priliku da probaju najbolja vina proizvedena na teritoriji Srbije uz gastronomsku ponudu koja je srodna ovoj kategoriji.

5. Limengrad – mašta može svašta

U specijalno dizajniranoj dečijoj zoni od recikliranih limenki koja će ličiti na bajkoviti svet iz mašte: Limengrad – Mašta može svašta, predstaviće se festivali za decu sa raznim pozorišnim predstavama, nastupima dečjih horova, mađioničara i brojne edukativno-zabavne radionice za najmlađe. Biće prezentovane i brojne radionice i interaktivne igre na temu recikliranja limenki.

6. Staran svet oko nas

Zona u kojoj se predstavljaju nacionalne turističke organizacije iz regiona i Evrope, diplomatska predstavništva i ambasade.

7. Plesna livada

U ovoj zoni će se na dve bine odvijati takmičenja opština u plesnim igrama (tradicionalnim i modernim).

8. Leti leti

Izuzetno atraktivna zona u okviru koje će se predstaviti nekoliko posada iz Evrope i pokazati svoje umeće u velikim šarenim balonima kroz nekoliko disciplina zastupljenim u balonarstvu – vezani letovi i „night glow“.

Besplatni vezani letovi će biti ukoliko atomosferske prilike budu pogodne.  Satnica letenja: petak od 17h do 18h, subota i nedelja nakon 17h.
Balonarski klub „Dambos“

9. Ponovo radi bioskop

U opuštenoj atmosferi, u prirodi posetioci će tokom celog dana moći da gledaju nagrađivana filmska ostvarenja. Među festivalima su: „Fest“, „Palićki“ i „Niški“ filmski festival, „Pulski“ festival, „Festival animiranog filma“, „Sopot film fest“, „Festival scenarija i kratkog filma“ i drugi.

10. Lepota i zdravlje

Festivalska celina osmišjena kao prostror u kojem je lepši pol u centru pažnje i posvećuje se nekom od svojih interesovanja (kozmetika, hairstyle, moda, wellness, kulinarstvo).

11. Panorama cafe

Na poziciji sa koje se pruža najbolji pogled na Ušće posetioci će uživati u najlepšoj otvorenoj bašti Kalemegdana u raznim poslasticama i toplim napicima.

12. Konji vrani

Festivalska zona posvećena konjima i konjičkom sportu. Ljubitelji konja će moći da uživaju u plemenitosti ovih životinja, da vide njihove atraktivne tačke, a najmlađi će imati priliku i da se oprobaju u jahanju.

13. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizujemo seriju zabavnih i edukativnih radionica na temu bezbednosti u saobraćaju:

– postavka staze za električne automobile, sa semaforima, pešačkim prelazima itd. na kojoj bi deca mogla da se zabavljaju, ali ujedno i uče o pravilnom ponašanju u saobraćaju iz ugla pešaka i vozača

-predavanja pripadnika saobraćajne policije

-nagradna takmičenja i kreativni konkursi

14. Zona namenjena najvećem karavanu u našoj zemlji –

Izadji Mi Na Teglu, takmičenje u kuvanju ajvara sa Bakina Tajna će biti još jedna zanimljiva zona kako za čulo vida tako i za čulo ukusa.