Besplatne Muzičke radionice – DKC Majdan

Opština Savski venac u saradnji sa Muzičkom radionicom „Čarobna frula“ organizuje besplatne muzičke radionice u DKC „Majdan“ (Kozjačka 3- 5 ).

Radionice počinju 15. januara 2019. godine, a namenjene su bebama i deci od 1 do 7 godine, dok je za decu od 8 do 10 godina organizovana škola udaraljki. Takođe, za uzrast od 6 do 10 godina u ponudi je hor „Čarobna frula“.

Edukativno muzička radionica osmišljena je po jedinstvenom planu i programu muzičkih pedagoga i kompozitora, koji su se detaljno bavili metodikom nastave muzičke kulture u radu sa najmlađima.

Oblasti i metodologija kojima se radionice bave su sviranje na Orfovom instrumentarijumu  (zvečke, daire, doboš, kastanjete, triangl, metalofon). Sviranje sopstvenim telom, slušanje dela klasične muzike – upoznavanje sa delima Vivaldija, Mocarta, Betovena, Šopena, Čajkovskog, učenje tapšalica uz pesmu i pokret itd.

Muzička radionica, škola udaraljki i hor pohađaju se jednom nedeljno u trajanju od 45 minuta. Grupe su formirane prema uzrastu, a broj dece u grupi je do 10.

Za muzičke radionice:

  • prva grupa je namenjena za bebe i decu od 1 do 3 godine,
  • druga grupa za decu od 3 i 4 godine,
  • a treća grupa za decu od 5,6 i 7 godina.
Prijave su u toku i mogu se vršiti  na email: besplatno@savskivenac.rs ili putem telefona: +38169618-181; 011/2061-800, radnim danima u periodu od 7:30-15:30h.