Fraktalno crtanje – art terapija

Crtanje fraktala je kanal komunikacije prema podsvesnim sadržajima. Fraktali se crtaju zatvorenih očiju, i prvi put se i boje biraju zatvorenih očiju – na taj način naše nesvesno može nesmetano da ostavi otisak na papiru. Pridružite se Mirjani na putovanju kroz vašu podsvest uz pomoć linija i boja!

Ovu novu formu art terapije osmislila je Tanzilija Polujahtova, klinički psiholog koja radi u Rusiji. Merenjem instrumentima se pokazala povezanost motorike ruku i psihofiziološkog stanja organizma.

O uticaju boja na ljude se pisalo i ranije a pokazalo se da čovekov doživljaj boje tačno pokazuje njegovo emocionalno i telesno stanje.

Nakon dijagnostičkih radi se serija korekcijskih fraktala. Pažljivim izborom linija, oblika i boja nastaju fraktali koji imaju terapeutsko dejstvo: izvode vas iz ograničenja i otvaraju za mogućnosti; podižu nivo energije; smanjuju anksioznost i stres; razvijaju kreativnost.

Čas je koncipiran na sledeći način:
1. Ko je osnivač tehnike, kako je nastala i kako se razvijala (5 min);
2. Povezanost linije, oblika i boje sa kognicijom i ličnošću – odnosi se na to kako tehnika utiče na nas i dovodi do promena (10 min);
3. Vrste fraktala – koje vrste fraktala postoje, čemu služe (10 min);
4. Način rada – kako se crtaju pojedini fraktali (20 min);
5. Primeri, Q&A (15 min).

O instruktorki:

– Mirjana Janković
Mirjana je po struci psiholog, Wingwave coach, praktičar Imaginativnih porodičnih konstelacija, praktičar Metode fraktalnog crteža, Access Bars praktičar. MFC je naučila i usavršavala kod osnivača tehnike, Tanzilije Polujahtove i njene ovlašćene edukatorke Martine Rebac. Radionice crtanja fraktala drži već 3 godine.

Cena: 500 RSD
U cenu svih Share Square časova uključeno je neograničeno kafe i čajeva.

Rezervišite sebi mesto klikom na plavo dugme „Enroll“ na sledećem linku :https://sharesqua.rs/class/5ae2460893154401780010c9

Ukoliko naiđete na problem prilikom registracije, pišite na: contact@sharesqua.rs