Kratki trikovi za sve roditelje

Mnogi roditelji žele da njihovo dete bude koliko-toliko nezavisno…

To znači da kada se vaše dete probudi, samo ode da opere zube, namesti krevet, obuče se za školu ili vrtić i ne pomeša desnu i levu cipelu. Glavna stvar je da ne traže pomoć od vas, osim kad je stvarno to potrebno. Zar nije to san svakog roditelja?

Zato smo za vas prikupili izvrsne ideje koje će vam pomoći u roditeljstvu, a koje će od deteta napraviti prave nezavisne male ljude.

Kako da ne prospu tečnost za duvanje balona

Svaki roditelj se sa ovim susreo barem jedanput u životu. Da sledeći put ne bi došlo do nereda i velike bare na podu, jednostavno zalepite bočicu sa tečnošću za stolicu ili nogaru stola. Na taj način će vaše dete moći samo da duva balone, bez da slučajno prospe tečnost.

Kako izbeći fleke od sladoleda

Sva deca vole sladoled, naročito kad je leto. Izbegnite fleke na odeći  tako što ćete kroz štapić provući papirić za kolače ili mafine.

Kako da budu organizovanije

Naučite decu da imaju svakodnevnu rutinu tako što ćete im napraviti šareni sat, Jednostavno obojite delove sata različitim bojama, a ispod napišite šta svaka boja znači.

Kako kućne poslove pretvoriti u igru

Pretvorite čišćenje podova u veliku igru. U ugao sobe ili na sredini postavite jedan kvadrat u koji treba da se stavi prljavština. Ko prvi sakupi  prljavštinu, on je pobednik!

Kako da prepozna koja je koja cipela

Jednostavno zalepite po pola stikera u svaku cipelu i shvatiće koja ide na koju nogu.

Kako da drži pravilno olovku

Ako želite da naučite dete da drži olovku kako treba, probajte trik sa salvetom: kažite im da treba da sakriju salvetu ili maramicu između 4. i 5. prsta.

Odgovarajuća količina toalet papira

Šarene “stop” strelice će pokazati koliko je papira dovoljno za brisanje u toaletu.

Kako da se ne izgube u tržnom centru ili nekom većem mestu

Na ručni zglob deteta napišite vaš broj telefona , vaše ili detetovo ime sa markerom. Takođe je potrebno da dete naučite kako da se ponaša u takvoj situaciji. Na primer, recite mu da vas sačeka na tom mestu gde se izgubio ili da se obrati radnicima u prodavnici igračaka, itd.

Kako da bude smireno, dok vi stavljate kese u kola

Da biste sprečili hiperaktivno dete da trči po parkingu, dok ste vi zauzeti stavljanjem kesa u gepek automobila, predložite mu zabavnu igru – stavite stiker na automobil i recite mu da su kola “transformer robot” kome treba punjenje baterija.