Šekspir za veliku decu – Pozorište Duško Radović

„Šekspir za veliku decu“, od 30. juna do 2. jula – Malo pozorište „Duško Radović“, kao prateći program petog Šekspir festivala

U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne.

 

Program:

30.06. u 18.00

BURA

Režija: Nikita Milivojević

Predstava Bura

U „Buri je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih… a među svim mogućim učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće… nešto davno izgubljeno, „gradja od koje se prave snovi!

01.07. u 18.00

SAN LETNJE NOĆI

Režija: Michalis Sionas

Preporučeni uzrast: 8+

Trajanje predstave: 70’

San letnje noći

Šekspirov „San letnje noći prilagodjen najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company  na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.

Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

02.07. u 18.00

ROMEO I JULIJA

Režija: Nel Crouch

Preporučeni uzrast: 8+

Trajanje predstave: 2h (sa pauzom)

Romeo i Julija

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije „Romea i Julije, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.