Spremi se za dolazak bebe

Dolazak bebe je čaroban i stresan u isto vreme. Ima toliko novih stvari koje moraš da uzmeš u obzir i držiš pod kontrolom.

Pridružite se radionici na kojoj ćete saznati kako da svoju novu svakodnevicu učinite istovremeno bezbrižnom i mirnom.

Centar za mame je pripremio radionicu u okviru koje će se baviti i temama u vezi važnosti povezivanja i komunikacije mame i bebe u prenatalnom i u periodu nakon rođenja bebe.

Dobićete ideju i inspiraciju na koje sve načine možete stvoriti najbolje uslove za bebin razvoj, ali i jačanje odnosa bliskosti i poverenja, istovremeno odgovarajući na svoje i bebine potrebe.

Pozitivni efekti ranog emotivnog povezivanja i komunikacije sa bebom tokom trudnoće uključuju osećanje sigurnosti i bolje pripremljenosti za porođaj. Kako do uspešnijeg dojenja, poboljšanog sna i  smanjenja rizika ka postporođajnoj depresiji ali i osećaj sigurnosti i zadovoljstva kod bebe.

Radionicu drži Danijela Birta Čkonjević, dula i savetnica za dojenje.

Danijela pomaže i edukuje trudnice da sa radošću i uživanjem putuju kroz trudnoću, da se što potpunije pripreme za porođaj kakav priželjkuju i sa sigurnošću dočekaju svoju bebu.

Takođe podržava mame da što lakše i uspešnije prevaziđu izazove koje imaju sa dojenjem, verujući da je majčino mleko mnogo više od hrane za bebu.

Uviđa značaj bliskog i privrženog odnosa na rani razvoj beba, te edukuje, savetuje i promoviše nošenje beba u maramama.

Koordinatorka je Centra za mame u Novom Sadu.

Radionica je besplatna, mesta su vrlo ograničena, a prijavljivanje je obavezno na adresu info@centarzamame.rs