Super trikovi za lakše učenje

Deca rastu, a tokom njihovog sazrevanja pojavljuju se uvek nova pitanja na koja roditelji moraju da daju pametne i kreativne odgovore. Dok su još uvek mali, zadatak roditelja je da ih nauče i objasne im kako se na primer vezuju pertle na patikama, kako da razlikuju boje i kako da saznaju što više o svemu što ih okružuje.

Pogledajte super kreativne trikove kako da naučite i budete inspirisani za sledeći put kada učite nešto novo sa vašim detetom.

Boje

Isecite od kartona kvadrate veličine 8 × 8 cm. Kupiti drvene ili plastične štipaljke u boji, i sada možete pokazati vašem detetu kako da razlikuje i uporedi boje sa papira i štipaljki.

Vezivanje pertle

Nacrtajte dve cipele na komad kartona. Napravite male rupe makazama na mestima gde prave cipele imaju rupe i provucite pertle kroz rupice na kartonu. Sada vaše dete može da ostvari vezivanje cipela u svakom trenutku.

Solarni sistem

Isecite nekoliko vrsta voća na komade i koriste ih da napravite mali solarni sistem. Ovo će biti zdrava užina za vaše dete, ali i odličan način da ga naučite imena planeta.

Bukvar

Napravite mali bukvar vašoj deci koji će uvek biti pri ruci da se podsete azbuke. Pronađite veliku dugmad koja će služiti kao korice za vašu knjigu. Isecite lanac od papira na krugove da bude iste veličine kao i dugme. Ovi krugovi su stranice u knjizi. Umotajte lanac od krugova i zalepite ivice. Ispišite slova i džepni bukvar je spreman!

matematika

Matematika sa kockama

Lego kocke su od velike pomoći da naučite dete da reši jednostavne matematičke probleme i da shvati neke apstraktne pojmove. Na primer, možete da ih koristite da objasnite razliku između razlomaka i celih brojeva.

Hemijski eksperiment

Za ovaj eksperiment, potrebna su vam dva balona, sveće, šibice i voda. Naduvajte prvi balon i držati ga iznad sveće, da pokažete da balon puca ako je izložen visokim temperaturama. Zatim stavite malo vode u drugi balon, vežite ga i držite ga iznad sveće. Toplota neće uticati na balon koji je pun vode. Objasnite detetu da je to zbog toga što voda u balonu apsorbuje toplotu. To je razlog da se balon ne pokrene ili ne puca.

brojevi

Slika brojevima

Crtanje uz pomoć brojeva je zabavan način da se dete zainteresuje za matematiku i umetnost. To je lako i jednostavno, pa čak i najmanje dete će moći da se uključi u ovu aktivnost.

Dnevni raspored

Stavljanje vizuelnih znakova od kartona će pomoći detetu da razume koncept svakodnevne rutine.